En eller flere ukjente menn har oppsøkt eldre brukere og ikke-brukere av Trondheim kommunes hjemmetjenester og utgitt seg for å være helsepersonell

Ved ett tilfelle skal han eller de også oppgitt å være ansatt i Trondheim kommune. 
Helse- og velferdskontor Midtbyen og Østbyen fikk onsdag melding fra en eldre dame på Rosenborg om at hun var blitt ranet av en person som i går kveld ringte på hos henne og utga seg for å være lege. Damen er klar og orientert og hadde nettopp fått hjemmetjenester. Kvinnen trodde at dette var en lege som ville sjekke hvordan hun da hadde det. 
Hun oppdaget etter besøket at pass og penger var borte. Kvinnen ser veldig dårlig, men hun mente at det muligens var en annen person også inne i leiligheten. Hun beskriver mannen som liten og mørk, og at han snakket gebrokkent. Hun har anmeldt forholdet. 
Helse og velferdskontoret fikk i tillegg melding til fra en eldre kvinne et annet sted på Rosenborg, som ikke har hjemmetjenester, om at en mann som utga seg for å være lege tirsdag ville inn til henne. Hun ba om legitimasjon, noe han ikke hadde og hun ba ham om å dra.
 
Et tredje tilfelle er meldt på Persaunet. Her har mannen sagt at han var fra Trondheim kommune. Den eldre damen hadde sluppet ham inn og han hadde begynt å massere hennes legger og nakke. Hun er oppfordret av hjemmetjenesten til å anmelde dette.
Hjemmetjenestene i Trondheim er varslet om alle tilfellene og vil be sine ansatte om å advare brukerne når de er på oppdrag hos dem onsdag ettermiddag og kveld.

Nyheter og kunngjøringer